Restaurant Week 28.10 do 15.11.2020

Na RestaurantWeek.pl wystartowały rezerwacje na jesienną edycję Restaurant Week – największego i najpopularniejszego wydarzenia kulinarnego w Polsce. Od 28 października do 15 listopada najlepsi Szefowie Kuchni przygotowują popisowe trzydaniowe doświadczenia w festiwalowej cenie i formule zero-waste. W festiwalowych menu na pierwszym miejscu pojawią się dania jarskie i rybne, promowane będą składniki zero-waste, natomiast zakazane plastikowe słomki i opakowania na wynos. Festiwalowi po raz kolejny towarzyszy ogólnopolska kampania społeczno-ekologiczna, w tej edycji pod hasłem: #JedzDlaZiemi #JedzDlaKlimatu.

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkunastu miastach i regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, na Podhalu, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także Toruniu. Swój udział zadeklarowało ponad 300 restauracji – wśród nich wrocławskie Aksameet Bistro  i Vertigo Jazz Club 

& Restaurant, krakowskie Ramen Tu i Miód Malina, toruńskie El Barrio i Hotel Nicolaus & Culinary, śląskie ORSO i Bosco, podhalańskie Restauracja i Cukiernia Góralska Tradycja oraz Vincitore Primavera z Nowego Targu, szczecińskie, The Kitchen, Jin Du, trójmiejskie 5 piętro i Punkt Gdynia, Sofra i Prosta 38 z regionu Warmia i Mazury, białostockie Świętojańska 21 i Tokaj, łódzkie Doki i Las Tablas, lubelskie Za kulisami i MOJO, rzeszowskie Liszt i  Podpromie, oraz poznańskie U Myśliwych i Bistro Taste. 

Znalazły się wśród nich także m.in. znane gościom katowickie Isto, Ważne miejsce, Food and Ball, Bistroficyna, Moodro City, Wunder Bar, Stare i Nowe, Kagami Sushi, debiutujący Zielnik, gliwicki Minibrowar Majer, Poziom Food and Wine i Boska, sosnowiecka Warszawska i Chicago Bar and Restaurant (debiut), chorzowskie Cesarska i debiutująca Kaskada, Well Done z Dąbrowy Górniczej, Villa Vienna z Bytomia, Orso z Knurowa, zabrzański Diament, siemianowicka Vacanza, Pod Platanami i Brick Krakowska z Tarnowskich Gór, zawierciańska Pizzeria Las i debiutujące Chicago Bar and Restaurant, z Bielska Białej Mono Patisserie & Bistro, Pastamore i debiutujące Bosco oraz zupełnie nowy rejon częstochowski reprezentowany przez Pizzeria & Club La Gondola i Próżną Kaczkę.

W ramach Festiwalu organizowanego przez RestaurantClub.pl najlepsze restauracje przygotowały specjalne popisowe menu. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 49 zł. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. W ofercie dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie i rybne – proponowane jako menu pierwszego wyboru, a także menu mięsne. Miejsca można już rezerwować online na stronie www.RestaurantWeek.pl.



Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu slaskibiznes.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Sonda

Czy czujesz się szczęśliwy mieszkając w woj. śląskim?






Oddanych głosów: 539

Prezentacje firm