Patronaty

Restaurant Week 28.10 do 15.11.2020

Na RestaurantWeek.pl wystartowały rezerwacje na jesienną edycję Restaurant Week – największego i najpopularniejszego wydarzenia kulinarnego w Polsce. Od 28 października do 15 listopada najlepsi Szefowie Kuchni przygotowują popisowe trzydaniowe doświadczenia w festiwalowej cenie i formule zero-waste. W festiwalowych menu na pierwszym miejscu pojawią się dania jarskie i rybne, promowane będą składniki zero-waste, natomiast zakazane plastikowe słomki i opakowania na wynos. Festiwalowi po raz kolejny towarzyszy ogólnopolska kampania społeczno-ekologiczna, w tej edycji pod hasłem: #JedzDlaZiemi #JedzDlaKlimatu.

Festiwal Restaurant Week odbędzie się w kilkunastu miastach i regionach: Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, na Podhalu, Krakowie, na Śląsku, Wrocławiu, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Warmii i Mazurach, a także Toruniu. Swój udział zadeklarowało ponad 300 restauracji – wśród nich wrocławskie Aksameet Bistro  i Vertigo Jazz Club 

& Restaurant, krakowskie Ramen Tu i Miód Malina, toruńskie El Barrio i Hotel Nicolaus & Culinary, śląskie ORSO i Bosco, podhalańskie Restauracja i Cukiernia Góralska Tradycja oraz Vincitore Primavera z Nowego Targu, szczecińskie, The Kitchen, Jin Du, trójmiejskie 5 piętro i Punkt Gdynia, Sofra i Prosta 38 z regionu Warmia i Mazury, białostockie Świętojańska 21 i Tokaj, łódzkie Doki i Las Tablas, lubelskie Za kulisami i MOJO, rzeszowskie Liszt i  Podpromie, oraz poznańskie U Myśliwych i Bistro Taste. 

Znalazły się wśród nich także m.in. znane gościom katowickie Isto, Ważne miejsce, Food and Ball, Bistroficyna, Moodro City, Wunder Bar, Stare i Nowe, Kagami Sushi, debiutujący Zielnik, gliwicki Minibrowar Majer, Poziom Food and Wine i Boska, sosnowiecka Warszawska i Chicago Bar and Restaurant (debiut), chorzowskie Cesarska i debiutująca Kaskada, Well Done z Dąbrowy Górniczej, Villa Vienna z Bytomia, Orso z Knurowa, zabrzański Diament, siemianowicka Vacanza, Pod Platanami i Brick Krakowska z Tarnowskich Gór, zawierciańska Pizzeria Las i debiutujące Chicago Bar and Restaurant, z Bielska Białej Mono Patisserie & Bistro, Pastamore i debiutujące Bosco oraz zupełnie nowy rejon częstochowski reprezentowany przez Pizzeria & Club La Gondola i Próżną Kaczkę.

W ramach Festiwalu organizowanego przez RestaurantClub.pl najlepsze restauracje przygotowały specjalne popisowe menu. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 49 zł. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic. W ofercie dostępne będą dania wegetariańskie, wegańskie i rybne – proponowane jako menu pierwszego wyboru, a także menu mięsne. Miejsca można już rezerwować online na stronie www.RestaurantWeek.pl.



Udostępnij:

Obserwuj nasz serwis na:

Otrzymuj najciekawsze newsy biznesowe ze Śląska!

Zapisz się do naszego newslettera!

Sonda

Jak formę pracy wolisz bardziej?




Oddanych głosów: 312