Polecamy na Śląsku

Wodzisławski kucharz gotuje w Dubaju. A to nie koniec niespodzianek

2022-02-03, Autor: ab

Moczka i żur na dubajskim stole. Czemu nie? O tym, co z kuchni śląskiej zaserwował w Zjednoczonych Emiratach Arabskich opowiada Remigiusz Rączka.

Reklama

Śląski Tydzień w Pawilonie Polskim stoi pod znakiem kuchni, kultury, gospodarki i nauki. Co ciekawe kuchnię naszego regionu prezentuje gościom targów, nie kto inny, jak Remigiusz Rączka. Co serwuje nasz kucharz?

Śląskie perełki: chleb ze smalcem gęsim, kozi ser z brusznicą siewierską, oblaty z miodem cieszyńskim, moczkę, słodkie rożki, a w nich figi w czekoladzie, orzechy i bakalie w nugacie, bombony świąteczne i cwibak z migdałem - podkreśla Remigiusz Rączka.

remik

Jego obecność na EXPO 2020 w Dubaju to nie jedyny wodzisławski akcent w tak dalekich stronach. Okazuje się, że moczka i wszystkie słodkości pochodzą z wodzisławskiej Słodkiej Manufaktury Leona.

Dubaj jest zachwycony - podkreśla Remigiusz Rączka.

W trakcie Tygodnia Śląskiego trwającego od 27 stycznia do 3 lutego kucharz z Wodzisławia przygotował również bankiet dla siedemdziesięciu zagranicznych gości.

Oceń publikację: + 1 + 0 - 1 - 0

Materiał oryginalny: https://www.tuwodzislaw.pl/wiadomosci,wodzislawski-kucharz-gotuje-w-dubaju-a-to-nie-koniec-niespodzianek,wia5-3266-25015.html

Obserwuj nasz serwis na:

Zamieszczone komentarze są prywatnymi opiniami Użytkowników portalu. Redakcja portalu slaskibiznes.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Otrzymuj najciekawsze newsy biznesowe ze Śląska!

Zapisz się do naszego newslettera!

Sonda

Czy czujesz się szczęśliwy mieszkając w woj. śląskim?






Oddanych głosów: 545

Prezentacje firm