Czy wiesz, że Twoi kucharze i pomocnicy mogą pracować jeszcze szybciej? Nie chodzi oczywiście o większą kontrolę pracowników ani o dodatkowe godziny w grafiku, ale usprawnienie ich działań poprzez odpowiedni sprzęt gastronomiczny. Dzisiaj nowoczesna kuchnia nie może funkcjonować bez pieców konwekcyjnych, robotów wielofunkcyjnych zmywarek czy ciągów wydawniczych. Przekonaj się, dlaczego warto w nie zainwestować.
Praca w gastronomii kojarzy się ze znojem i zmęczeniem. Kiedyś faktycznie tak to wyglądało, ale dzisiaj standardy zmieniają się na lepsze. Twoi pracownicy przebywają w klimatyzowanych pomieszczeniach i mają do dyspozycji zaawansowane sprzęty gastronomiczne. Te pomagają im w przygotowywaniu składników do dań, serwowaniu i wreszcie sprzątaniu. Tempo pracy, ale też jej komfort i jakość ulegają widocznej poprawie, co przekłada się na zadowolenie oraz opinie gości.
W pizzerii czy restauracji nie ma miejsca na zakalce czy nie równo wypieczone ciasta. Wszystkie dania muszą wyglądać podobnie i oferować najlepszą jakość. Dlatego też nie możesz sobie pozwolić na pomyłki – źle ustawioną temperaturę czy przypalony wierzch. Idealne wypieki wyciągniesz z pieca konwekcyjno-parowego lub pieca przelotowego dedykowanego do włoskich dań. Niezależne sterowanie gałkami podobnie jak opcja nagrzewania do ekstremalnie wysokich temperatur (nawet 500 stopni Celsjusza) sprawiają, że każdy szef kuchni będzie miał pełną kontrolę nad swoimi potrawami. Warto także pamiętać o strefach przechowywania. W tej kwestii warto sprawdzić asortyment dostępny na https://iguanasklep.pl/meble-ze-stali-nierdzewnej/szafy-magazynowe
Dzisiaj trudno już sobie wyobrazić restaurację bez zmywarki. Czasy, w których zatrudniało się dodatkowego pracownika do sprzątania zdają się mijać bezpowrotnie. Dlaczego? Bo mycie ręczne jest niewydajne, męczące i nie przynosi tak dobrych rezultatów jak korzystanie ze zmywarki.
Możesz zainwestować w urządzenie uniwersalne albo wybrać wersję tylko do szkła. Przydatną funkcją jest wyparzarka, która nie powoduje matowienia powierzchni szklanek, misek czy kieliszków, a bardzo dokładnie usuwa z nich resztki płynów. Intuicyjny panel sterowania pozwala wybrać jeden z kilku dostępnych programów mycia codziennego lub intensywnego. Każdy z nich trwa krótko – wystarczy od 60 do 180 minut (albo i mniej), aby kilkadziesiąt elementów zastawy stołowej oczyściło się z zabrudzeń i było gotowych do kolejnych serwisów.
Oprócz dużego AGD przydatne są też mniejsze sprzęty i akcesoria. Warto zainwestować w ciągi wydawnicze, kruszarki, ekspresy do kawy oraz miksery i sokowirówki. Dużo zależy od budżetu, ale też menu, które masz w swojej restauracji.
Tagi: iguanasklep
"Grillowych" promocji jak na lekarstwo. Zakupy przed majówką nie będą tanie
1008Jest przełom. Sejm przyjął ustawę uznającą śląski za język regionalny
453Ruszyły remonty na A4 Katowice-Kraków. Utrudnienia można śledzić na interaktywnej mapie
452Tankowanie na majówkę: w długi weekend na stacjach paliw taniej nawet o 30 groszy na litrze
450Śląskie po dogrywkach. Oni zwyciężyli w wyborach samorządowych 2024
442"Uwielbiam zapach smaru". Rozmowa z Sonią Piwowar, ekspertką obróbki blach
+7 / -0Wybory samorządowe 2024. Frekwencja w Śląskiem na godzinę 12.00
+6 / -03,3 tys. pasażerów postawiło w marcu na Max Bilet Kolei Śląskich
+2 / -0Sejmik Śląski po wyborach 2024: tak oficjalnie wygląda podział mandatów
+2 / -0Rewolucja w e-fakturowaniu znów odroczona! Obowiązkowy KSeF przesunięty na 2026 rok
+1 / -0Zamiast na wysypisko, trafiają do szwalni. Drugie życie banerów z JSW
0Ostatni dzień na złożenie deklaracji PIT! Od jutra e-PIT niedostępny
0Rzecznik MŚP apeluje do rządu w sprawie KSeF. "Brak pojęcia o realnej gospodarce"
0Ceny gazu w lipcu poszybują. Rachunki wyższe nawet o połowę
0Najgorszy wynik PLK od 2005 roku. Spółka odnotowała rekordową stratę finansową
0